logotype
headline.jpg
Oct 12     Felhívás

Felhívjuk a kedves Kollégák figyelmét dr. Bánky Balázs és a Bariátriai-Metabolikus Munkacsoport programjára, amelyről további információkat itt olvashatnak.

 
   
Sep 10     Praxis hirdetés

Leányváron praxis eladó! Az 1700 lakosú községben 1400 kártyás felnőtt praxis működik, de a későbbiekben vegyes praxisként is működtethető. Teljesen EU szabvány szerinti a rendelő, az összes helység légkondicionált. Kezdés 2021 január 1-én. Érdeklődni lehet a +36 30 2165668 telefonszámon. Dr. Hargitai Zoltán

 
   
Sep 3     Ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. szeptember 3-tól visszavonásig személyes ügyfélfogadásra kizárólag telefonon történő előzetes egyeztetés után van lehetőség. Telefonszám: +36 30 714 4022

Kérjük Önöket, hogy ügyeiket elsősorban online felületen, elektronikusan vagy postai úton intézzék. Az elérhetőségek megtalálhatók a MOK Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezet honlapján.
Honlap: www.mokkem.hu
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
   
Aug 27     Ügyfélszolgálat

Tájékoztatjuk Tagjainkat, hogy 2020. augusztus 29-én (szombaton) irodánkban az ügyfélszolgálat szünetel.

 
   
Jul 23     Praxis hirdetés

Tatabányán két éve átadott, az önkormányzat tulajdonában lévő, szépen kivitelezett orvosi rendelőben, 830 kártyával rendelkező gyermekorvosi praxis eladó.

A praxis átadás időpontja: 2020. december 1.
A rendelő mellett működik a védőnői szolgálat három kiváló, gyakorlott és nagyon segítőkész védőnővel. Ügyeleti ellátásban való részvételre nincs kötelezettség.

Az Önkormányzat részéről a következő támogatásokra lehet számítani:

  • a letelepedést segítő önkormányzati bérlakás felajánlása
  • az Önkormányzat szerződésben vállalja a rendelő épület rezsi költségét (fűtés, áram, víz-csatornadíj, vagyonbiztosítási, szemétszállítási, veszélyes hulladék szállítási díj, távfelügyeleti díj), illetve a rendelő épület karbantartását, szükség esetén felújítását is.
  • az Önkormányzat havi 50.000 Ft támogatást nyújt a praxis működtetésére, illetve évente 100.000 Ft-tal támogatja a körzet eszköz beszerzését, illetve annak frissítését.
  • az Önkormányzat az iskola-óvoda egészségügyi ellátás NEAK finanszírozásához 30 Ft/fő támogatást nyújt.

A praxis vásárlásához 4.000.000 Ft támogatás igényelhető a Praxis Alapból.
Érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
   
Jun 23     Többletmunka felmondása

Tisztelt Kamarai Tagok!

A Magyar Orvosi Kamara 2020. június 19-én megkezdte az önként vállalt többletmunka és külső ügyeleti vállalások felmondásának ügyvédi letétbe helyezését. A gyűjtéshez Területi Szervezetünk - az akció első ütemében -  az alábbi segítséget nyújtja:

Tagjaink esetében a MOK Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezetnek adott meghatalmazással, valamint - az alábbiakban megjelölt -  formanyomtatványok segítségével történik a felmondás. Ezeket a felmondásokat a Területi Szervezet juttatja majd el központi ügyvédi letétbe. 

A meghatalmazás és felmondás dokumentumai itt találhatóak:
https://mok.hu/tobbletmunka/lepesek

A sajtómegjelenésekről bővebb információk itt találhatóak:
https://mok.hu/tobbletmunka/sajtomegjelenesek

A felmondással kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdésekről pedig itt tájékozódhatnak:
https://mok.hu/tobbletmunka/gyik

További kérdésekben a www.mok.hu/tobbletmunka oldalon találnak bővebb információt.

 
   
Jun 21     Ügyfélfogadás

Tekintettel a Kormány által 2020. június 17-től bevezetett járványügyi készültségre kérjük Önöket, hogy a MOK Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezetnél az ügyeiket elsősorban az online felületen, elektronikusan vagy postai úton intézzék. Az elérhetőségek megtalálhatók a MOK Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezet honlapján.

Honlap: www.mokkem.hu

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

2020. június 22-től augusztus 31-ig a személyes ügyfélfogadásra kizárólag telefonon történő előzetes egyeztetés után van lehetőség.

Telefonszám: +36 30 7144022

 
   
Apr 29     Tájékoztatás

Tisztelt Kamarai Tagok!

Több helyről is hallani lehetett, hogy az orvosi magánpraxisok működését „betiltotta”, illetve „felfüggesztette” Magyarország Kormánya a veszélyhelyzet idejére. Sajnos ez a félreértés két dokumentum összemosódásának a következménye, egyrészről a miniszteri körlevél (EMMI IV/2397/2020/EAT utasítás), illetve az annak alapjául kiadott 15145-1/2020/OTF utasítás, amelynek célja az orvos-beteg találkozók számának csökkentése volt, elsősorban az egészségügyi dolgozók egészségvédelme érdekében. Ezek a dokumentumok azonban nem tiltották meg a nem közfinanszírozott ellátások folytatását, ilyen tartalmú rendelkezés expressis verbis nincs. Jelen helyzetben nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt a munka és védekezés között, hiszen mindannyiunkban ott van a munka iránti vágy és a saját magunk, továbbá betegeink védelme iránti kötelezettségérzés. Ebben a helyzetben a távolsági ellátás (elektronikus csatornákon keresztül) kiváló megoldást nyújthat, természetesen látva, hogy ennek elektronikai keretei és felelősségi vonzata ma még nincs kellően kidolgozva, illetve egyes (főleg manuális) területen kvázi kivitelezhetetlen. Ezzel együtt minden tagunknak felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben magánpraxissal rendelkezik, úgy a munkavédelmi és a szakmai protokollok betartása mellett, fokozott odafigyeléssel ezen tevékenységét  folytathatja, ám kérjük megfontolni és betartani a Miniszter Úr és a Tisztifőorvos Asszony javaslatait. Mindenkinek a kockázatvállalása eltérő mértékű, de a betegek egészségét semmilyen módon sem veszélyeztetve, amennyiben a szakma szabályai engedik folytatható a magánorvosi tevékenység. Amennyiben valaki ez alapján elektronikus úton szeretné folytatni (akár csökkentett rendelési időben) a praxisát, az feltétlenül ügyeljen a megfelelő szakmai protokollok, adatvédelmi előírások és a hatályos jogszabályok betartására! Úgy tűnik a jövő egyebekben ebbe az irányba fogja az egészségügyi tevékenységet „tolni”, így akár előre is begyakorolhatjuk azt ami a (közeli) jövőben ránk vár.

Ugyancsak felhívom minden tagunk figyelmét az éves pénzügyi beszámolók elfogadása és letétbe helyezésével, a KATA-s adózókkal és az adóbevallással-, megfizetéssel kapcsolatos jogszabályi enyhítésekre, amelyek legtöbbünk munkáját most megkönnyítik.

Általános kérdésekben a fentiekkel kapcsolatban kamaránk jogásza segítséget tud nyújtani!

 
   
Mar 15     Felhívás!

A kormány által 2020. március 11-én kihirdetett rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet alapján, a koronavírus miatti veszélyeztetettség csökkentése érdekében a MOK KEM Területi Szervezet 2020. március 16-tól visszavonásig szünetelteti az iroda személyes ügyfél fogadását.  

Irodánkat elérhetik telefonon a korábban megadott ügyfél fogadási időben (H-CS 8.00-14 óráig, P 8-12 óráig), postai úton, valamint elektronikus úton (e-mail, hivatali kapu). Szíves megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 
   
Mar 2     Hamary Dániel Díj 2020

Felhívjuk Tagjaink figyelmét, hogy a MOK KEM Területi Szervezet a Hamary Dániel Díj  kitüntetésre való javaslattételének határidejét meghosszabbítja 2020. március 31-ig. Kérjük, hogy javaslataikat a megadott határidőig írásban küldjék el a Területi Szervezet részére. A Hamary Dániel Díj tájékoztatója ide kattintva letölthető a honlapunkról.

 
   
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 20